Τεχνικές

Στον χώρο μας εφαρμόζονται μέθοδοι φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης που έχουν σαφή επιστημονική τεκμηρίωση και μέγιστη κλινική αποτελεσματικότητα.
Παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης σε ένα πλήθος παθήσεων και κακώσεων, όπως αθλητικές κακώσεις, νευρομυοσκελετικά προβλήματα, νευρολογικές διαταραχές, καρδιοαναπνευστικές παθήσεις και κ.α.

Mulligan

Η κινητοποίηση με τεχνικές χειρωνακτικής κίνησης ανακαλύφθηκαν και αναπτύχθηκαν από τον BrianMulligan FNZSP (Hon), Dip. ΜΤ, Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία. Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική χειρωνακτική προσέγγιση αντιμετωπίζει τις μυοσκελετικές διαταραχές με τεχνικές χειρισμού “επανατοποθέτησης” για αποκατάσταση της λειτουργίας και την εξάλειψη του πόνου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση τραυματισμών και στην εξάλειψη του πόνου μηχανικής αιτιολογίας, συμπεριλαμβάνοντας τον πόνο στον αυχένα, πόνο στη πλάτη, στη μέση και στα άνω και κάτω άκρα. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί για την μείωση της φλεγμονής των ιστών και την αύξηση της λειτουργίας.

www.bmulligan.com

PNF

Ιδιοδέκτρια Νευρομυϊκή Διευκόλυνση Είναι μία μέθοδος θεραπευτικής προσέγγισης δια των χειρών (hands-on therapy) που συνεχώς εξελίσσεται και έχει σα βασικό συστατικό της την ενεργή συμμετοχή του ασθενή με στόχο την επίτευξη μέγιστης δυνατής λειτουργικότητας. Βρίσκει ευρύ πεδίο εφαρμογής (νευρομυοσκελετικές, νευρολογικές και καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, καθώς και αθλητικές κακώσεις).
www.ipnfa.org

Kinesiotaping

Είναι μία μέθοδος περίδεσης με ειδικό ελαστικό αυτοκόλλητο επίδεσμο (tape) που επιδρά στο μυοσκελετικό, νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους. Εφαρμόζεται, κυρίως, σε νευρομυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις.
www.kinesiotaping.com

McKenzie

Η MέθοδοςMcKenzie® Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία® (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη Mέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων, που αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή RobinMcKenzie. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο, για περισσότερα από 30 χρόνια.Οι κλινικοί ΜΔΘ είναι εκπαιδευμένοι στην αξιολόγηση και τη διάγνωση όλων των περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ή γύρω από την σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις ή τους μύες, η ενδεδειγμένη αξιολόγηση είναι η ΜΔΘ.Η ΜΔΘ είναι η φιλοσοφία της ενεργού εμπλοκής και εκπαίδευσης του ασθενούς, που είναι αξιόπιστες και χρησιμοποιούνται από κλινικούς και ασθενείς σε όλο τον κόσμο, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερειακών αρθρώσεων. Η προσέγγιση αυτή, με βάση τις διαθέσιμες μεθόδους, εξακολουθεί να είναι μία από τις πλέον τεκμηριωμένες και ερευνημένες συντηρητικές θεραπείες.Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η αρχική αξιολόγηση – ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος για την ακριβή διάγνωση και ως εκ τούτου την επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος. Ακριβές εξετάσεις, όπως μαγνητική Τομογραφία είναι, συχνά,περιττές. Οι πιστοποιημένοι στη ΜΔΘ κλινικοί, είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα, αν η μέθοδος θα είναι αποτελεσματική για κάθε ασθενή.Στην πραγματικότητα, η ΜΔΘ είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε υγιείς βασικές αρχές οι οποίες, όταν γίνουν πλήρως κατανοητές και εφαρμοστούν σωστά, είναι πολύ επιτυχημένη.

www.mckenzieinstitute.org

Tecar

Στοχευμένη Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες
Η συσκευή TECAR της Winback παρέχει αποτελεσματική θεραπεία σε όλες τις μυοσκελετικές παθήσεις. Η ενέργεια Winback μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οξεία ή χρόνια φάση και τα αποτελέσματα της είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία αυξάνοντας το εύρος κίνησης και μειώνοντας δραστικά τον πόνο.
Η ενέργεια WINBACK προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον ροή ιόντων Na και Κ με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις οδηγούν στη αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι, ευνοούνται οι ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, η ταχύτερη επούλωση των ιστών.
Η ενέργεια WINBACK αναστέλλει την αίσθηση του πόνου άμεσα και για περισσότερο από 48 ώρες. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται από τις ταλαντώσεις της ενέργειας που διαταράσσουν τη συμβατική εναλλαγή (υπερπόλωση, αποπόλωση) του σήματος πόνου. Έτσι, οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεσα το ευεργετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα βοηθάει την απελευθέρωση ενδορφινών για διαρκή αναλγησία.
Με την αύξηση της έντασης της ενέργειας WINBACK, η φυσική αντίσταση των βιολογικών ιστών μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα (ενδογενής διαθερμία), η οποία αυξάνει τις αγγειακές και λεμφικές ροές.
Πλεονεκτήματα:
•Δρα σε βάθος
•Αυξάνει την αιματική ροή
•Αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών
•Αυξάνει τον κυτταρικό μεταβολισμό
•Αυξάνει την ελαστικότητα του μυϊκού και τενοντώδη ιστού
•Μειώνει το χρόνο αποκατάστασης της θεραπείας
•Γίνεται χρήση με κινησιοθεραπεία
• Είναι ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδος θεραπείας
Ενδείξεις:
•Αυχαναλγίες
•Οσφυαλγίες
•Οστεοαρθρίτιδες
•Τενοντίτιδες
•Θυλακίτιδες
•Μυϊκές θλάσεις
• Μυϊκοί σπασμοί (triggerpoints)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για «ζέσταμα» μυών πριν από αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μετά από αυτές για αποθεραπεία. Ο ασθενής καταλαβαίνει την διαφορά της αίσθησης του πόνου κάθε φορά που τελειώνει την φυσιοθεραπευτική του συνεδρία.

Εξοπλισμός

Στο φυσικοθεραπευτήριο χρησιμοποιούμε τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα θεραπείας που σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στοχεύουν στην ταχύτερη και ασφαλέστερη αποκατάσταση των ασθενών μας.
Εφαρμόζουμε πλήρη και εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης ανάλογα με τις ανάγκες σας
Font Resize
Contrast